In deze korte blog geef ik een aantal voorbeelden van artiesten en een kunstenaar die op een creatieve manier hun fans betrekken bij hun act. Deze post is bedoelt als inspiratie, dus niet om het precies zo na te doen.

Manchester Orchestra  Meezingen met de single
De band Manchester Orchestra is een indie-rock band uit Atlanta. Het nummer “Virgin” hebben ze gemaakt als een nummer aan de fans. Om te zorgen dat fans betrokken zijn bij de band geven ze de mogelijkheid om mee te zingen met het nummer.

Dit hebben ze heel makkelijk gemaakt zo kan iedereen mee doen. Wil jij ook mee zingen bij het nummmer klik dan hier:
http://www.webuiltthishouse.com/

We the kings – Gamen tijdens een clip
Deze band heeft een spel die je speelt tijdens hun video clip. Om het nog aantrekkelijker te maken krijg je, na het uit te spelen, gratis de download van hun single en een trofee op je facebook profiel. Erg slim want dan zien al je vrienden het en kunnen zij het ook spelen.

Wil je het spel spelen en de clip zien klik dan hier:
http://wethekingsmusic.com/

Andy Grammer – Kies hoe de clip loopt
Deze artiest heeft een video clip waarin jij het verhaal bepaalt van de video. Jij kiest waar de clip heen gaat. Je krijgt tijdens de clip steeds de keuze wat er gaat gebeuren. Probeer het maar eens meerdere keren, het krijgt een heel andere wending bij elke keuze. Zo kijk je vaker naar de clip en blijft het nummer ook beter in je hoofd hangen.

Wil jij kiezen hoe de video clip loopt klik dan hier:
http://www.andygrammer.com/news/entry/interactive_video_for_keep_your_head_up

Bill Shackelford – Interactief kunstwerk
Deze kunstenaar heeft een manier bedacht om veel mensen naar zijn site te lokken. Hij had een rode ballon aangesloten op een lucht pomp, bij elke bezoeker die op zijn site kwam ging er 1 seconde aan lucht in de ballon. Ondertussen konden mensen live kijken hoe de ballon steeds groter werd. Iets wat snel ging omdat veel mensen de link rond stuurde.

Hij heeft nog meer creatieve interactieve kunst stukken die je zeker moet bekijken.
http://billshackelford.com/content/

Meer voorbeelden?
Heb je zelf nog goede voorbeelden? Zet ze dan in een reactie op deze blog of plaats ze op de facebook pagina: Cultuur Marketing.

vriendelijke groet,
Mark Grasmayer