Het schrijven van een e-boek kan je veel voordelen opleveren. Met internet kun je veel bereiken met een e-boek en er zijn verschillende manieren om er geld mee te verdienen, natuurlijk moet je dan wel een goed boek hebben geschreven. Hieronder staat één van de manieren om geld te verdienen met jou e-boek. 

Informatief boek
Als je een informatief boek geschreven hebt kun je hem gratis aanbieden op je website. In ruil voor de geïnteresseerde zijn e-mailadres krijgen ze jouw boek (als pdf). In het boek zet je tips waar mensen echt iets aanhebben zodat ze respect krijgen voor jou en het idee krijgen dat jij veel verstand hebt over dat onderwerp.

Verklap nog niet al je trucs in dit boek want aan het einde van het boek plaats je links naar meer informatie (waar je wel geld voor vraagt) of naar producten die passen bij je boek (als je een boek over schilderen hebt geschreven dan kun je bijvoorbeeld eigen kwasten, doeken, jouw kunstwerken of verf verkopen). Daarnaast kun je ook workshops, cursussen of lessen aanbieden.

Aangezien je hun e-mailadres hebt kun je (2x per maand) een nieuwsbrief sturen met daarin ook links naar betaalde informatie en naar jouw producten.

Let wel op de verhouding tussen prijs, kwaliteit en of het bij jouw doelgroep past.

Entertainment boeken
Dezelfde methode kun je ook gebruiken bij niet informatieve boeken. Geef de lezer de mogelijkheid om het eerste hoofdstuk of een kort verhaal te lezen. Zorg dat dit dan zo goed, spannend en pakkend is dat ze meer willen lezen.

Geef vervolgens aan het einde van de pdf ook de mogelijkheid om het hele boek of om een ander boek van jou te kopen. Want als iemand jou boek echt leuk vindt dan zal hij eerder iets van jou kopen (als de prijs redelijk is).

Promoten alsof het muziek is
Natuurlijk moeten mensen wel weten dat jij bestaat voordat ze je boek zullen lezen, daarom zul je jezelf moeten promoten. Ik heb al veel artikelen over promotie geschreven, deze artikelen zijn niet gericht op schrijvers maar zijn zeker wel te gebruiken. Volgende week zal het artikel gaan over het promoten van boeken zodat je specifieke tips hebt. Tot die tijd kun je hier kijken voor tips: Promoten

Cultuurmarketing
Wil je meer weten over marketing en cultuurmarketing volg mij dan op facebook: https://www.facebook.com/cultuurmarketing

Vragen, feedback en reacties zijn altijd welkom!

Vriendelijke groet,
Mark Grasmayer