“Painting is just another way of keeping a diary” – Pablo Picasso.

Lees deze quote van Picasso en laat hem op je inwerken. Wat kan deze quote voor jou betekenen? Neem heel even de tijd en denk er rustig over na voor je verder leest. Gedaan? Dan zal ik uitleggen waarom ik deze quote graag wil delen met jou.

Inspiratie

Iedereen heeft helden, inspiratiebronnen, idolen, etc.. Maar hoe komt het dat deze mensen jou inspireren?

Waarschijnlijk heb je het werk gezien van je idool, een levensverhaal gelezen of gehoord. Misschien heb je jouw idool ontdekt via de radio of tv, maar het belangrijkste: Jij hebt iets gelezen, gehoord, geproefd of gezien waardoor jij opkijkt tegen jouw held.

Girl-Before-A-Mirror-By-Pablo-Picasso

“Painting is just another way of keeping a diary” – Pablo Picasso.

Het kan zijn dat je een goede kunstenaar bent, goed kan koken of mooie muziek maakt, maar het belangrijkste is dat je iets maakt wat anderen kunnen ervaren. Wil jij een inspiratiebron worden? Dat kan. Iedereen kan wereldwijd mensen inspireren. Door filmpjes te plaatsen op Youtube, een blog bij te houden en je kunst te promoten inspireer jij mensen. Je legt vast wat jij beleeft en deelt jouw ervaringen.

De meeste mensen kennen Jamie Oliver en denken dat het een goede kok is, maar heb jij ooit zijn eten daadwerkelijk geproefd? Toch is hij voor veel mensen die van koken houden een inspiratiebron, dankzij filmpjes, blogs, etc.

Voor mij is bloggen het juiste medium om mensen te inspireren. Dankzij het bloggen heb ik al veel mensen kunnen adviseren, inspireren en motiveren. Bloggen kun je ontwikkelen. Het is jouw dagboek, jij bepaald wat erin staat en kunt daarmee mensen inspireren.

Ben jij een kunstenaar of muzikant? Schrijf blogs. Wanneer je een blog bij houd ontstaat een band tussen jou en de bezoeker van je blog. Hoe meer er is om te lezen, hoe dieper die band kan liggen. Je zult het misschien niet direct merken, maar af en toe krijg je mails of reacties waardoor je weet dat je verder moet gaan. Mensen volgen jouw werk, ze waarderen jouw werk en jij kunt deze mensen gelukkiger maken.

Wil je zelf een blog beginnen maar heb je geen idee hoe of weet je niet waar je over kunt schrijven? Dan kun je een paar dingen doen.
Eén: Je kunt mijn artikel Negen tips om een blog te beginnen lezen.
Twee: Je kunt mij, Mark, mailen en dan ontdekken wij samen waar jij over kunt schrijven.

Ben jij een blog gestart? Laat het mij dan even weten via een reactie of mailtje!

Mark Grasmayer Geschreven door Mark Grasmayer.