Napoleon Hill’s Keys to Succes is een goed marketingboek. Ik zeg dit omdat ik vaak de vraag kreeg wat een goed marketingboek is, of met welk marketingboek iemand het beste kan beginnen? Dit leek mij een mooi onderwerp om artikelen over te schrijven. Eerder schreef ik al over het marketingboek; De Plakfactor. Dit artikel gaat het over Napoleon Hill’s Keys to Success.

Marketingboek – Napoleon Hill’s Keys to Succes

Napoleon Hill’s Keys to Success is een marketingboek samengesteld door Matthew Sartwell. Voordat ik verder uitleg geef over het boek is het belangrijk om te weten wie Napoleon Hill is. Ik heb het nu niet over Napoleon de franse leider, maar over de Amerikaanse schrijver Napoleon. Hij is één van de eerste schrijvers in het “hoe behaal ik succes” genre. Tijdens zijn leven heeft hij onderzoek gedaan naar het behalen van succes, hij schreef een boek en verkocht meer dan 20 miljoen exemplaren.

marketingboek napoleon hill keys to success

Het boek wat hij schreef heet “Think and grow rich”. De reden dat ik nu niet over dat boek schrijf is omdat Napoleon Hill dat boek in 1937 uitgaf, met andere woorden het is oud.

Korte samenvatting van Napoleon Hill’s Keys to Success

Napoleon Hill gaf in zijn leven vele colleges en schreef veel artikelen, al deze artikelen zijn geanalyseerd door Matthew Sartwell en hij heeft daar het boek Napoleon Hill’s Keys to Success van gemaakt. Als jij geïnspireerd wil worden om echt je marketing in te zetten, lees dit boek. Marketing is namelijk het behalen van succes.

Het boek is opgebouwd in 18 delen, namelijk “The 17 principles of success” en een soort eindtest om je te motiveren het ook daadwerkelijk toe te passen. Als je dit boek leest zul je 17 belangrijke principes leren om succes te behalen. In het begin was ik nogal sceptisch over het boek, vooral over het gedeelte over geloof maar… Als je de dingen die je leert in het boek toepast merk je snel resultaat. En dat is het belangrijke van dit boek, het is geen “Snelweg naar Succes” verhaal, het leert je een andere denkwijze en kijk op het leven. (Wauw, dat klinkt zweverig, maar zo voelt het voor mij.) Het is een boek voor mensen die verder willen komen in hun leven, die niet willen wachten tot het geluk aanwaait maar zelf het heft in handen willen nemen.

“Whatever your mind can concieve and believe, your mind can achieve.”

goed marketingboek napoleon hills keys to success
Concreet
Om concreet te zijn, zonder dit boek had ik misschien niet de switch gemaakt naar Enma.nl, had ik zeker geen nieuws sectie toegevoegd en het belangrijkste wat ik geleerd heb uit dit boek is “The extra mile”, het houd in dat je altijd voor iedereen om je heen een extra stapje zet,  hetgeen geven wat ze willen maar waar ze niet om vragen.

Als je dit marketingboek bestelt, leest en gelezen hebt laat het mij weten. Het lijkt mij leuk om met andere mensen over het boek te praten en elkaar te inspireren om het ook daadwerkelijk toe te passen. Je kunt Napoleon Hill’s Keys to Success bestellen bij Bol.com, dan valt het boek over ongeveer een week op je deurmat en kun je beginnen met lezen, ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Mocht je vragen hebben over het boek, stel ze gerust, ik heb het boek meerdere keren gelezen dus kan je vast helpen.

Mark Grasmayer Geschreven door Mark Grasmayer.