Vanaf vandaag kun je tickets kopen voor a campingflight down the rabbit hole. Een nieuw festival opgericht door de Lowlands organisatoren. Maar wat is er al bekend over het nieuwe festival? En waarom zouden mensen nu al kaarten kopen?

down the rabbit hole

Website Down The Rabbit Hole

Op internet wordt er al veel gespeculeerd over het nieuwe festival, wordt het weer zoals het “oude Lowlands” of gewoon nog een festival met populaire acts? Op de site van het nieuwe festival krijg je niet veel info, behalve dan dat er net zoals bij Lowlands vooral gericht wordt op het gevoel van “jezelf” kunnen zijn.

“Bouw je eigen feest en maak het mee, doe wat je doet met plezier en open vizier.”

Voor Lowlands zijn de kaarten al verkocht voordat de line-up bekend is, mensen gaan er heen voor de sfeer. De organisatoren hebben dit begrepen en maken dan ook graag gebruik van het succes van Lowlands om dit nieuwe festival te promoten. Bands / Dj’s / kunstenaars etcetera zijn niet belangrijk voor een succesvol festival, het gaat om het gevoel en de sfeer.

Ik ben benieuwd hoe snel de tickets zullen verkopen, maar je kunt hier al één ding van leren.

Gevoel = #1

Het gaat niet om jou. Of je een expositie organiseert of optreden geeft, mensen komen niet voor jou. Het publiek komt naar jou toe, maar ze horen er niet te zijn voor jou.

Het belangrijkste is dat jij zorgt dat zij zich prettig voelen. Bij beginnende bands zie je vaak ouders, familie en vrienden genieten omdat ze het leuk vinden voor de bandleden op het podium, maar als je verder wilt groeien als band moet je er ook voor zorgen dat iedereen in de zaal (inclusief personeel) zich prettig voelt. Muziek en kunst zijn, naar mijn idee, altijd al gekoppeld aan emotie.

Hou hier rekening mee.

Betrek je publiek bij jouw werk.

Wil je meer wachten over het nieuwe festival? Dan heb je voorlopig pech want er is nog niets bekend. Als er iets nieuws komt lees je het op:
http://downtherabbithole.nl/

Mark Grasmayer Geschreven door Mark Grasmayer.