Posterjunkies is een site waar je makkelijk Art Prints kunt bestellen om je huis te decoreren. Het biedt plek aan beginnende kunstenaars om hun werk te verkopen. De site is opgericht door Michel Kobus (28) en Luuk van Hoogstraaten (20). Ik vind het een erg mooi initiatief dus daarom staan ze in de Spotlight!
“Eindelijk af van de uitgekauwede ‘rode fiets op een brug in Amsterdam’ IKEA-prints. Zo zonde en onnodig want tegenwoordig is er een groot aantal vernieuwde artiesten in opkomst. Artiesten van over de hele wereld bieden hun werk online aan. Wij drukken deze af en verzenden het met een personal touch bij de mensen thuis. Vanwege hun Posterjunkies-profiel weet jij precies van wie je iets in huis haalt!”
Posterjunkies
Hoe werkt Posterjunkies?
Heel eenvoudig. Startende kunstenaars kunnen werk uploaden en hun verhaal delen. Op het moment dat iemand de poster koopt, print en verzendt Posterjunkies de poster. Op dit moment hebben ze een bestand van 130 kunstenaars en meer dan 600 kunstwerken.

Wat kun je vinden bij Posterjunkies?
Fotografie, Illustraties, quotes, schilderkunst en collages. Art Prints zijn te koop met formaten van 20×30 (€18) tot 100×140 (€101), op hoge kwaliteit gedrukt, op stevig zijdeglans papier.

Eén van mijn favoriete posters

De site is ook erg leuk om kunst te bekijken en nieuwe kunstenaars te ontdekken. Posterjunkies.com heeft een duidelijk en strak design zodat de kunst goed uit de verf komt. Terwijl ik rondkeek op de site kwam ik een poster tegen die ik moet delen. Namelijk onderstaande lama van kunstenaar Aligulec uit Istanbul.
posterjunkies lama

Kijk op www.posterjunkies.com of www.facebook.com/posterjunkies voor meer informatie!

Mark Grasmayer Geschreven door Mark Grasmayer.