Wil jij weten hoe je een top festival organiseert? Dan raad ik je aan om verder te lezen. Al een aantal jaren kom ik bij Strudelfest. Een indoor muziekfestival in Hoofddorp. Rond het festival hangt elk jaar een hype en dit heeft alles te maken met sfeer, sfeer, sfeer en… de acts! Een goede reden om het festival zelf te bezoeken en te lezen hoe de organisatie dit voor elkaar krijgt.

Strudelfest – Hoofddorp

Opblaas dieren, kostuums, beer-pong, festival bioscoop, karaoke sets en nog veel meer. Bij Strudelfest kom je het allemaal tegen. Hou je van rock? Dan kun je bij Wolfhunters terecht. En als je lekker wilt dansen is er Nobody Beats the Drums of Nymfo ft. DMC. Voor de hele time table kun je het best kijken op https://www.facebook.com/strudel.fest

Daar vind je ook antwoord op de prijsvraag: 
Welke band opent de kleine zaal bij Strudelfest?

Stuur je antwoord voor a.s. donderdag 17:00 uur naar mark@enma.nl en maak kans op TWEE kaarten voor Strudelfest!

strudelfest flyers

Interview met de organisatie van Strudelfest

Hoe zijn de taken voor het festival verdeelt (wie doet wat)?
Daniel en Jorn, de bedenkers van strudelfest, maken elk jaar het concept en stellen het programma samen.

De decoratie en marketing campagne wordt uitgevoerd door een team van 20 mensen (vrienden). Het echte productie werk, de draaiboeken en administratie op de dag zelf regelt  Podium Duycker in overleg met Strudelfest.

Waarvoor komen mensen naar Strudelfest?
Er zijn 3 verschillende stromingen mensen die naar strudelfest komen. Mensen die zin hebben in een dagje bands & dj’s, mensen die specifiek voor één act komen en mensen die al jaren komen en daardoor het festival enorm supporten.

Daarnaast hebben we een brede programmering. We merken dan ook dat het publiek voor Rock&Roll of Metal al rond een uur of 17:00  binnen komt terwijl de dance liefhebbers iets later binnenkomen, maar iedereen blijft vaak tot het dance programma afgelopen is (in de ochtend).
Komen de mensen vooral vanuit de bands of komen mensen af op het festival? 
Het is van te voren altijd lastig te peilen waar mensen voor komen. Achteraf kun je dit wel vaak goed zien aan de drukste momenten op de dag. Dit jaar gaan we er wel van uit dat acts als HERDER, Wasted bullet, Nobody beats the drum en Nymfo extra veel publiek aan zullen trekken.

Wat wij wel weten is dat mensen vooral de sfeer op Strudelfest heel tof vinden en het publiek dus steeds meer voor het festival komt. Daarnaast zie je dat mensen die voor één act komen ook blijven hangen en gezellig praten met alle andere festival gangers.
Hoe kiezen jullie de artiesten, dj’s en kunstenaars uit (melden zij zich allemaal zelf aan of gaan jullie ook scouten)?

We hebben altijd veel act’s die ons mailen, wij zetten deze in een bestand en plannen dan een aantal programmering avonden om bands/dj’s te luisteren. Daarnaast kijken we naar wat er op het festival past zodat we een leuke mix krijgen van lokaal tot nationale en zelf internationale act’s. Het programma samenstellen is één van de moeilijkste en leukste dingen van het organiseren van een festival.
 
Hoe promoten jullie het festival?

We promoten het festival via zo veel mogelijk kanalen om zoveel mogelijk mensen binnen onze doelgroep te bereiken. Van het delen van programma’s en filmpjes op Social Media (Facebook, Twitter en Instagram) tot flyeren, posters plakken en ga zo maar door.
Strudelfest
Hoeveel tijd zijn jullie elk jaar kwijt aan het organiseren van Strudel Fest?

Strudelfest organiseren kost ongeveer een jaar. Al 3 weken na de laaste editie beginnen we met evaluatie en praten we al over welke act’s we willen, decor en budget.
De tijd vliegt altijd voorbij, wij doen namelijk alles in onze vrijetijd naast onze fulltime job en school. In het eerste half jaar spreken we 1 a 2 keer per maand af voor Strudelfest en naarmate het festival dichterbij komt zien we elkaar vaker. In de laaste 2 weken is al onze tijd voor het festival, elke avond en in het weekend zijn we dan bezig met alles afronden voor Strudelfest.
 
Hebben jullie nog plannen om Strudelfest nog verder uit te breiden?
Natuurlijk! We willen graag groeien en nieuwe ideeën uitvoeren.
De droom is om uit te groeien tot een buiten festival met camping. Dit is nu nog een grote droom maar we genieten nu vol op van de toffe dingen die we kunnen bereiken in samenwerking met artiesten kunstenaars en Podium Duycker.
Heb je nog tips voor bands die graag, volgend jaar, op Strudel Fest zouden spelen?
Stuur je demo op naar strudelfest@gmail.comMet een normaal stukje tekst erbij over wat je doet en wie je bent (geen slijm teksten).
Verder wil ik zeggen oefenen, oefenen en podium ervaring op doen, dit geldt vooral voor de pas beginnende bands.

Naar mijn idee, Mark, is Strudelfest zo bijzonder door de persoonlijke aanpak van de organisatie. De reclame voor het festival gaat ook voor een groot deel mond-tot-mond en dat komt door de onwijs gezellige sfeer op het festival.
Wil jij naar Strudelfest? Doe dan mee aan de prijsvraag bovenaan de pagina!
Sharing = Caring.