Vandaag maakt staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) bekent wat het nieuwe maximale geluidsniveau is bij concerten.Het maximale geluidsniveau is op dit moment 110 decibel maar wordt binnenkort verlaagd naar 103 decibel. 

Om je een idee te geven, 110 decibel is harder dan de volgende dingen:

trein fluit

Jackhammer

motor

En als laatste, 110 decibel is hoe het klinkt als een auto toetert op één meter afstand of als een vliegtuig opstijgt.

Zou jij, voor je plezier, naast bovenstaande lawaaimakers staan? Nee? Speel dan ook iets zachter. Het geluidsniveau wordt wettelijk verlaagd naar maximaal 103 decibel! Als je 103 decibel haalt dan ben je alsnog luider dan de afbeeldingen.

Wees dus slim als artiest en bespaar je publiek. Jij hebt zelf waarschijnlijk oordoppen in, je publiek niet, hou daar rekening mee.

Mark Grasmayer ENMAGeschreven door Mark Grasmayer.