Op zaterdag 20 september vindt de tweede editie van het gratis openluchtfestival Klassiek op het Amstelveldplaats. Jonge sterren schitteren in de Amsterdamse binnenstad naast gevestigd toptalent. Een dergelijk initiatief opzetten is zeker geen kinderspel, maar de bevlogen pianopedagoge Tatiana Chevtchouk weet zich gesteund door gepassioneerde liefhebbers van klassieke muziek en vele anderen die kunst en cultuur een warm hart toedragen, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. Een van de hoofdacts tijdens het open podium is Sofia Asgari, de 13-jarige operazangeres die vorig jaar grote populariteit vergaarde dankzij haar optreden inHolland’s Got Talent. De gitariste Prawira Pijloo die, eveneens vorig jaar, werd ontdekt dankzij haar optreden op het open podium van Klassiek op het Amstelveld, staat dit jaar samen met haar broer in het hoofdprogramma. Ook het Concertgebouw Kamerorkest verzorgt een bijzonder optreden in de middag.

V.l.n.r.: de 13-jarige Operazangeres Sofia Asgari, initiatiefneemster Klassiek op het Amstelveld Tatiana Chevtchouk, het Concertgebouw Kamerorkest

V.l.n.r.: de 13-jarige Operazangeres Sofia Asgari, initiatiefneemster Klassiek op het Amstelveld Tatiana Chevtchouk, het Concertgebouw Kamerorkest

Belachelijk goed

Eind 2013 stond Sofia Asgari, na slechts een half jaar zangles te hebben gevolgd, op het podium van het populaire tv-programma Holland’s Got Talent. Ze zong met een stuk uit ‘De Koningin van de Nacht’ van Mozart de sterren van de hemel en verpletterde de jury: “Belachelijk goed” luidde hun oordeel. Bijna een jaar later staat Sofia tijdens Klassiek op het Amstelveld op het open podium voor kinderen tot en met 18 jaar. Initiatiefneemster Tatiana Chevtchouk: “Het voelt zo goed om Sofia een podium te kunnen bieden waar zij haar ongekende talent ten gehore kan brengen. Er zijn maar weinig podia waarop zij kan schitteren. Dit is een prachtig voorbeeld van het soort jonge musici waarvoor wij dit festival organiseren.”

Spetterend hoofdprogramma

Een ander voorbeeld is het verhaal van de jonge gitariste Prawira Pijloo. Bij de vorige editie van Klassiek op het Amstelveld werd zij ontdekt tijdens haar optreden op het open podium. Dit jaar staat zij samen met haar broer in het hoofdprogramma. Andere optredens deze middag zijn o.a. van het Concertgebouw Kamerorkest, de 13-jarige violiste Noa Wildschut, het Noordhollands Jeugdorkest, het strijkersensemble Fancy Fiddlers, de 13-jarige pianiste Juliette-Constance Riebeek en het Amsterdams Opera Koor. De presentatie is in handen van Edwin Rutten, samen met Tatiana Chevtchouk.

Broer en zus Krisna en Prawira Pijloo staan dit jaar samen op het hoofdpodium.

Broer en zus Krisna en Prawira Pijloo staan dit jaar samen op het hoofdpodium.

Klassiek op het Amstelveld

Zaterdag 20 september 2014
Open podium: vanaf 11:00 uur
Middagprogramma: vanaf 14:00 uur

Gratis & voor iedereen toegankelijk

Meer info
http://klassiekophetamstelveld.nl