Amsterdam World Jazz City 2014 organiseert op vrijdag 28 november in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam een concert, opgedragen aan pianist Louis van Dijk. Er zijn optredens van onder andere de Junior Jazz Unlimited Big Band onder leiding van Peter Guidi, de Lluc Casares-combinatie met onder meer Sanne Huijbregts (vocals), het Peter Beets Trio en Louis van Dijk met Jacques Schols en John Engels. Tijdens het concert wordt een nieuwe jazzprijs voor het componeren en arrangeren van jazzmuziek uitgereikt.

pianist louis van dijk amsterdam world jazz city

Pianist Louis van Dijk

Jaarlijks worden in Nederland prijzen uitgereikt aan jong talent op het gebied van jazzmuziek. Er ontbreekt echter nog een prijs ter aanmoediging van beginnende jazzcomponisten en jazzarrangeurs. Daarom heeft stichting Junior Meets Senior, opgericht ter bevordering van onderwijs op het gebied van jazzmuziek, een nieuwe prijs in het leven geroepen. Met deze prijs wordt de bijdrage van jong talent aan jazzmuziek in Nederland geëerd.

Het Louis van Dijk Jazz Concert

Bernard Haitink Zaal – Conservatorium van Amsterdam
28 november 2014 – aanvang 20:00 uur
Tickets zijn € 25,- en verkrijgbaar via www.amsterdamjazz.org